مشخصات استاد
نام و نام خانوادگی : زهرا جزایری
مدرس ساز : صدا سازی و آواز ایرانی
روز های حضور در آموزشگاه : شنبه
نام و نام خانوادگی : زهرا جزایری
مدرس ساز : صدا سازی و آواز ایرانی
روز های حضور در آموزشگاه : شنبه
او در هفتمین روز از اولین ماه پاییز سال ۱۳۴۸ هجری شمسی در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود . از ابتدای دوران کودکی صدای خوش طنین پدر ،مادر و برادر بزرگ همیشه در گوشش میپیچید . پدر با تمام گوشهها و ردیف های موسیقی آشنایی کامل داشت . مادر تمام روزانه های خود را از خوانندگان برجسته ای چون قمرالملوک ، ملوک ضرابی و روحبخش زمزمه می کرد و لالاییهای مادرانه را با صدایی گرم و دلنشین میخواند .
زهرا جزایری بعد از اتمام دوره دبیرستان وارد دانشگاه تهران شده و در رشته بهداشت دهان و دندان شروع به تحصیل کرد .
با اینکه در خانواده ایی کاملاً سنتی به دنیا آمده بود ولی از همان جوانی و در ترم اول دانشگاه احساس استقلال بیشتری کرد . او همیشه درگیر صدا هایی بود که میشنید و هر چه میگذشت صدای برادر را زیباتر و جذابتر مییافت تا اینکه دل به دریا زده و از ایشان پرسید آیا من هم میتوانم آواز را یاد بگیرم ، تنها جوابی که شنید یک جمله بود بدون ادامه : ” بلی ” برو پیش خانم پریسا “
این گفتگوی ، مشاوره گونه در سال ۱۳۶۸ صورت گرفته و همان جا همه چیز برای این دختر پر شور و هیجان ، نا امید گونه تمام شد و سعی میکرد دیگر به این موضوع فکر نکند اما سرنوشت چیز دیگری بود در همان سال به طور کاملاً اتفاقی یکی از بستگان خانواده که از دوستان خانم پریسا بود و اشتیاق ایشان را به خواندن آواز می دانست او را راهنمایی کرد
انگار زمان او را فرا خوانده بود ، شماره تماس مركز حفظ و اشاعه موسيقي واقع در خيابان ويلا نزديك سازمان انتقال خون را گرفت تا اينكه يك روز بعد از كلاسهاي دانشگاه به مركز مذكور رفت و درخواست تست صدا نزد استاد خانم پريسا را كرد ، آدرس را گرفته خودش را به كلاس ايشان رساند ولي خانم پريسا با گفتن : “نه وقت داريم و نه جا ” دختر جوان را مأيوس كرد اما مرد مسني كه در باجه اطلاعات نشسته بود او را به كلاس خانم هنگامه اخوان معرفي كرد . بخت يار شده بود استاد هنگامه اخوان دانشجوي جوان را به گرمي پذيرفت و اولين تست صدا را از او گرفت .
زهرا جزايري شروع به خواندن كرد : ” من امشب نشكنم ساغر … لب بر جام نزنم ديگر ………. عاشقم و مست نگاهت … ” ايشان با حوصله فراوان اين تست صدا را شنيدند و گفتند اين جا كه ظرفيت كلاس پر است ولي ميتواني بيايي منزل خودم واقع در خيابان نازي آباد…
دو ماه بعد از آن روز با ايشان تماس گرفت و خانم هنگامه ، ايشان را در منزل خودشان پذيرفتند . كار آواز را با خانم فرزانه هاشمي و خانم كتايون مجيدي ( خلخالي ) شروع كرد و اينگونه بود كه زهرا جزايري با آواز گره خورد و هميشه روز شماري ميكرد تا هفتهايي يكبار از دانشگاه تهران به سمت منزل استاد برود .
از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۷۱ را در خدمت خانم هنگامه اخوان سپري كرد و به دنبال ياد گيري كاملتر رديف هاي آقاي كريمي ، در محضر استاد خانم پريسا حاضر شد و از سال ۱۳۷۱ شاگردي ايشان را مينمود تا اينكه بدليل ازدواج و انتقال شغل همسر راهي شهر كرمان شده و هر ماه دو بار به تهران آمده و در كلاس درس حضور مييافت ، البته در اين بين از سال ۱۳۷۰ تا سال ۱۳۷۱ خدمت استاد كريم صالح عظيمي رفته و شيوه اقبال السلطان ( تبريز ) را فرا گرفت .
زندگي در كرمان و با شور و عشق به تهران آمد و شد كردن براي فراگيري آواز همچنان ادامه داشت تا اينكه روزي همسرش خبر آمدن استاد ايرج بسطامي به كرمان را داد و وعده کرد كه ميتواند مقدماتي را فراهم آورد تا نزد ايشان نيز تست صدا دهد و زهرا جزايري با خوشحالي وصف ناپذيري از اين موضوع استقبال كرد و بلاخره روز موعود فرا رسيد و درآمد شور را براي استاد خواند و مقرر شد هفتهاي يكبار استاد به منزل ايشان آمده و درس آواز را مشق كنند و بين سال هاي ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۱ سبك طاهرزاده را نزد رحمت الله عليه استاد ايرج بسطامي آموخت .در اين دوران استاد ايشان را به تشكيل گروه بانوان در شهر كرمان تشويق و ترغيب نمودند و زهرا جزايري با عنوان سرپرست ، گروهي را ايجاد نموده و طي سالهاي ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹ حدود بيست برنامه به مناسبتهاي مختلف از جمله روز زن در سالن وزارت ارشاد اسلامي كرمان و دانشگاه شهيد باهنر براي دانشجويان دختر اجرا كرد . اعضاي اين گروه خانمها كارين بدنارا – قدسيه نكوبين – غزال و فريبا كامكار – سيران مرادي بودند.
در سال ۱۳۸۱ كه به تهران بازگشت هيچ وقت فكر نميكرد هرگز استاد ايرج بسطامي را نخواهد ديد و اين استاد عاليقدر در واقعه زلزله شهر بم دار فاني را وداع گفت .
اما زهرا جزايري همچنان از سال ۱۳۷۰ تا به حال در محضر استاد خانم پريسا شاگردي ميكند .
در سال ۱۳۸۴ نزد استاد حميد رضا نوربخش در ادامه سبك طاهرزاده به فراگيري دستگاههاي نوا ،راست پنجگاه ،بيات ترك ،ماهور ،چهارگاه پرداخت و در راستاي شيوه استاد ايرج بسطامي درس را تمام كرد .
خدمت استاد محمدعلي كياني نژاد شيوههاي نفسگيري و نفسدهي در آواز را مشق كرد كه يكي از استادان به حق ني ميباشند.
اما زهرا جزايري در فكر رسيدن به كلاس درس استاد محمد رضا شجريان بود و ورود به كارگاه استاد مراحل ويژهاي را شامل میشد و در اولين مرحله نياز به تست صدا توسط يكي از شاگردان ارشد استاد داشت ولي چون اين خانم خودش يكي از شاگردان استاد نوربخش بود بدون تست اوليه وارد كارگاه استاد شجريان شده و يك آواز شوشتري منصوري ارائه داد و براي كارگاه دوم پذيرفته شد، در این مرحله آوازی در دستگاه همایون اجرا کرد و وارد کارگاه سوم شد که همچنان در این کارگاه حدود ۳ سال است که افتخار شاگردی استاد محمدرضا شجریان را دارد .
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!